Η ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΜΕ 13 ΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ .ΚΑΙ Ο ΠΡΙΝΟΣ ''ΝΑΥΑΓΕΙ''

February 11, 2020

 Ανακοινώθηκαν οι πίνακες από το Υ.Ε.Ν για τις δηλώσεις τακτικής δρομολόγησης πλοίων για την περίοδο 01/11/20 μέχρι και τις 31/10/21 . 

Από αυτά ξεχωρίζουν οι 13 δρομολογήσεις πλοίων στην πορθμειακή γραμμή Κεραμωτή - Λιμένας Θάσου και αντιστρόφως ,αφήνοντας εντελώς στον περιθώριο την γραμμή του Πρίνου . Όπως είναι γνωστό η γραμμή του Πρίνου είναι πραγματικά μία γραμμή πολύ ταλαιπωρημένη λόγω του μη ενδιαφέροντος των εταιριών .Από την άλλη μεριά το 95% της μεταφορικής και επιβατικής κίνησης βρίσκεται στην Κεραμωτή όπου και ο χρόνος απόστασης από το νησί της Θάσου είναι σαφώς μικρότερος . Όμως η τουριστική κίνηση στην πόλη της Καβάλας είναι αυξημένη κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες με αποκορύφωμα τον Αύγουστο και πολλοί επισκέπτες και τουρίστες προσπαθούν να βρουν δρομολόγιο από την πόλη της Καβάλας και όχι από την Κεραμωτή . Γιατί λοιπόν θα πρέπει να μεταβούν μέχρι την Κεραμωτή .Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι τις 20/02/2020 οι ενδιαφερόμενοι πλοιοκτήτες θα μπορούν να κάνουν ενστάσεις αλλά και τροποποιήσεις σε συμφωνία πάντα με το Υ.Ε.Ν .Πάντως οι εταιρίες σύμφωνα με τους νέους νόμους θα πρέπει αναγκαστικά να βάλουν ένα πλοίο στην γραμμή του Πρίνου ,αλλά αυτό το σήριαλ παίζεται πολλά χρόνια και θα έχει ακόμα πολλούς κύκλους μέχρι και αν ολοκληρωθεί .

13 πλοία εκ των οποίων το 13ο φαίνεται να είναι ένα νέο πλοίο για την εταιρία thassoslink με την ονομασία ''ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΙΛΙΑΓΚΟΣ ΙΙΙ '' όπου θα πάρει την θέση του ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΙΛΙΑΓΚΟΣ που επωλήθη στην Κροατία προσφάτως . Ωστόσο  ακόμα και η ναύλωση με το ZEUS όπου σας είχαμε αναφέρει με προηγούμενο post μας ανήκει πλέον στο παρελθόν καθώς ''ναυάγησε'' . Έτσι το καλοκαίρι θα είναι ακόμα ένα ίδιο καλοκαίρι με την Κεραμωτή να ασφυκτιά λόγω των υποδομών ,το μοίρασμα να γίνεται σε Πρίνο - Καβάλα - Πέραμο για τον απαιτούμενο χώρο ,και την γραμμή του Πρίνου να επιπλέει στα ανοιχτά χωρίς σωσίβιο.

 Τα 13 πλοία (αμφίδρομα -& κλειστού τύπου) της γραμμής Κεραμωτής Λιμένας Θάσου με ισχύ από τον Νοέμβριο του 2020 


 

Θάσος ΙΙΙ (ΑΝΕΘ)

Θάσος ΙΙ (ΑΝΕΘ)

Θάσος Ι (ΑΝΕΘ)

Άγιος Παντελεήμονας (ΑΝΕΘ)

Δημήτριος Χ (Θασιακές Θαλάσσιες Γραμμές ΝΕ)

Παναγία Θάσου (Πορθμεία Β. Ελλάδας ΝΕ)

Άγιος Ραφαήλ (Ισίδωρος ΝΕ)

Άνασσα Μ. (Νήσος Θάσος ΝΕ)

Πλατυτέρα Θάσου (Νήσος Θάσος ΝΕ)

Άναξ (Ισίδωρος ΝΕ)

Άγιος Αθανάσιος (Όσιος Δαβίδ Ακτοπλοϊκή ΝΕ)

Στέλλιος Φιλιάγκος ΙΙΙ – υπό ναυπήγηση- ( Όσιος Δαβίδ ΝΕ)

Νικητής (Νικητής ΝΕ)
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

CLUB MED II : ΑΥΡΙΟ Η ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ ΑΦΙΞΗ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ

July 23, 2019

1/2
Please reload

Recent Posts