ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ KAVALA PORT NEWS 2019 !

December 31, 2019

 

Λίγες ώρες έχουν απομείνει μόνο για να αποχαιρετήσουμε ένα γεμάτο 2019 !! ,και να δια δεχθούμε ένα καλύτερο ελπίζουμε ναυτιλιακά 2020 . Ωστόσο αυτή η χρονιά ήταν πραγματικά γεμάτη από (αναχωρήσεις , αφίξεις ,επιστροφές ,συναντήσεις , αφιερώματα , πολλές απρόσμενες επισκέψεις , ωραίες μανούβρες ,δύσκολες καιρικές συνθήκες και απαγορευτικά ,αλλαγές δρομολογίων , προσθήκες νέων πλοίων σε άγονες γραμμές ,μεγάλο πρόβλημα με την Σαμοθράκη ,επαναδραστηριοποιήσεις πλοίων ,αβαρίες ,παρθενικές αφίξεις ) .Μα πάνω απ όλα είχε πολύ κέφι ,όρεξη ,μεράκι και αγάπη από τους συντελεστές του Kavala Port News οι οποίοι δούλεψαν χωρίς καμία παύση ,ενημερώνοντας έγκαιρα και έγκυρα δίχως ''παραπληροφορήσεις''  συνεχώς το επιβατικό και καραβολατρικό κοινό όλης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ,και τα νησιά του Β.Αιγαίου .

Πάμε λοιπόν να κάνουμε μία ναυτιλιακή ανασκόπηση για το 2019 όπως συνηθίζουμε να κάνουμε κάθε χρόνο ,και να δούμε ξεχωριστά για τον κάθε μήνα τα πιο highlights συμβάντα.
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 

Τον Φλεβάρη είχαμε την ανακοίνωση ενός πολύ φτωχού προγράμματος κρουαζιέρας για την Καβάλα που φαίνεται ότι το 2020 ανακάμπτει . Ανακοίνωση για το μεγαλύτερο ιστιοφόρου του κόσμου που θα κατ έπλεε τον Ιούλιο στην Θάσο  .Θυμίζουμε ότι η Θάσος το 2020 ανεβαίνει και άλλο στην προτίμηση των εταιριών κρουαζιέρας ,αφού έχει γίνει πλέον πόλος έλξης το πράσινο νησί του Β.Αιγαίου . Το κύριο πρόβλημα ήταν η ακτοπλοϊκοί σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη αφού ο διαγωνισμός ακυρώνεται και έτσι το νησί πάλι βρίσκεται στο περιθώριο . Το σήριαλ που ακούει στο όνομα KONSTANTINOS I κάνει πρεμιέρα αφού θα ακολουθήσει μπαράζ δημοσιεύσεων τους επόμενους μήνες για το υδροπτέρυγο και τα δρομολόγια του . Έναρξη και παράταση στην παράταση για τα δρομολόγια του υδροπτέρυγου .Επισκευές ,τροποποιήσεις δρομολογίων ,απαγορευτικά ολοκληρώνουν τον τελευταίο μήνα του χειμώνα .


ΜΑΡΤΙΟΣ 

Ο Μάρτιος ήταν ο μήνας με τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις . Είδηση ότι το BLUE STAR NAXOS θα αναλάβει τελικά την γραμμή του Πήγασου προσωρινά ι  ,κάνοντας την Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας με τα περισσότερα απαγορευτικά και έτσι αποδείχθηκε και φέτος αφού είναι η καρδιά του χειμώνα . Πολλά απαγορευτικά από τα πλοία του Β.Αιγαίου αλλά και τα ferry της Θάσου , τροποποιήσεις στα δρομολόγια ,η ένταξη του ΣΑΟΝΗΣΟΣ στην Σαμοθράκη σε αντικατάσταση  του ΣΑΟΣ ΙΙ που είχε υποστεί μεγάλη βλάβη , μείωση δρομολογίων στην γραμμή Καβάλας - Πρίνου ,δεξαμενισμοί και συντηρήσεις ήταν αυτά που μας απασχόλησαν τον παραπάνω μήνα .

τόσο με τις υπηρεσίες του ,όσο και με την ταχύτητα του ''πολυτελή'' . Στα μέσα του Μαρτίου έρχεται και πάλι ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ ,το όμορφο πλοίο της BLUE STAR FERRIES μοιράζεται τα δρομολόγια μαζί με το ΝΑΞΟΣ  . Επίσης είχαμε και επιστροφή του ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ στην θέση του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ . Νέα προσθήκη και το λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου με την συμβολή της Attica Group αφού τα πλοία ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ θα πραγματοποιήσουν έκτακτες προσεγγίσεις στο ακριτικό νησί .


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 

Παρθενική άφιξη για το BLUE STAR NAXOS και όχι δεν είναι πρωταπριλιά ,αλλά ήταν 26/04/19 ημέρες Αγίου Πάσχα που το BLUE STAR NAXOS κατέπλευσε για πρώτη φορά στο λιμάνι της Καβάλας . Αφίξεις με πολεμικό χαρακτήρα για εκπαιδευτικούς σκοπούς .Και κλείνουμε με την έναρξη δρομολογίων του KONSTANTINOS I ,ΜΑΙΟΣ  


Ο δεύτερος μήνας της άνοιξης θα ανοίξει με την πρώτη άφιξη του K/Z SEVEN SEAS VOYAGER στο λιμάνι της Καβάλας ,όπου κάθε χρόνο σχεδόν μας επισκέπτεται πολύ τακτικά . Επιστροφή του ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ στα δρομολόγια του ,και μια δόση τροποποιήσεων για να μην μας λείψουν .ΙΟΥΝΙΟΣ 

Καλοκαίρι με ανακοινώσεις θερινών δρομολογίων για τις άγονες γραμμές με ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ,ΔΙΑΓΟΡΑ και ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ σε έκακτες εμαφνίσεις .Μηχανική βλάβη του ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ,μηχανική βλάβη στο υδροπτέρυγο και πολύ ταλαιπωρία για τους επιβάτες . Στις 12/06/19 ακόμη μία άφιξη του SEA CLOUD θα ομορφύνει το λιμάνι ,κλείνοντας και τον Ιούνη .

ΙΟΥΛΙΟΣ 

Πάνω κάτω στην ίδια κατάσταση κύλησε και ο πιο ζεστός μήνας του καλοκαιριού ''λέμε τώρα'' . Τροποποιήσεις δρομολογίων στο ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ,τεχνική αναβάθμιση του ΔΙΑΓΟΡΑΣ ,βλάβη στο ΝΙΚΗΤΗΣ (αλίμονο) , Αίτηση φακέλου υδροπλάνων που ποτέ δεν είδαμε και ακόμα περιμένουμε .Αλλά και ένα αστείο περιστατικό με μία PIZZA στο ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ έδωσαν ενδιαφέρον στην μέση του καλοκαιριού .ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 

Ο Αύγουστος ήταν ο πιο δύσκολος μήνας ναυτιλιακά .Χαρακτηριστικά του ήταν οι αβαρίες σε πλοία , τροποποιήσεις δρομολογίων ,τραυματισμοί σε λιμάνια και ferry boat ,και κωμικοτραγικές καταστάσεις στην Σαμοθράκη με την ναύλωση του F/B ANΑΞ που βοήθησε ουσιαστικά στο μεταφορικό έργο του νησιού . Είδηση για το ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ότι θα αναλάβει την γραμμή και υπουργική παρέμβαση για άμεση αναχώρηση ,καταγγελίες για την ακαταλληλότητα του λιμανιού ,αποχώρηση από την γραμμή ,παρθενική άφιξη του ANDROS JET φέρνοντας σωτηρία στο νησί απεγκλωβίζοντας χιλιάδες τουρίστες και ντόπιους μετά από 1 εβδομάδα παραμονής σε σκηνικό κατοχής . Αγωνία και προσμονή για το τι τελικά θα γινόταν με την αποκατάσταση της γραμμής . Αφιερώματα στον τορπιλισμό της Έλλης ,τα 100 χρόνια που γιόρτασε ο Ο.Λ.Κ ,οι ιστιοπλοοικοί αγώνες του Παγγαίου που κατέληξαν σε φιάσκο ,βλάβη στο υδροπτέρυγο και πάγωμα δρομολογίων ,τροποποιήσεις δρομολογίων , και μια ευχάριστη παρθενική άφιξη του AZAMARA PURSUIT που εκείνο το καλοκαιρινό βραδινό έκλεινε με τον πιο  ζοφερό Αύγουστο που έδινε την σκυτάλη του ,μία μέρα μετά στο Φθινόπωρο .ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 

o Σεπτέμβριος φέρνει το ΑΡΤΕΜΙΣ να καλύψει το δύσκολο έργο στη γραμμή της Σαμοθράκης ,παράταση δρομολογίων για το μικρο συμβατικό πλοίο που θα παίξει το ρόλο μπαλαντέρ μαζί με το ΑNDROS JET .Επιστολή διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους της ΣΑΟΣ ,κραυγές αγανάκτησης ,μεγάλα λόγια λίγα έργα και έντονες διαμαρτυρίες φέρνουν γκρίζα σύννεφα στον ορίζοντα . Η έκπληξη της χρονιάς με το ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ να δρομολογείται και να δείχνει ότι ήρθε για να μείνει . Τροποποιήσεις δρομολογίων που δεν λείπουν σχεδόν ποτέ . Ορκωμοσία του νέου προέδρου του Ο.Λ.Κ Γιώργου Φιλόσογλου , και τέλος μία κοινή ιδιωτικοποιήση για τα λιμάνια της Β.Ελλάδας συμπεριλαμβανομένου Αλεξ/πολης και Καβάλας . Ένας επεισοδιακός Σεπτεβρης αποχαιρετά .

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 

Η μεγάλη παρθενική άφιξη του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ και η δρομολόγηση του για τις επόμενες 3 εβδομάδες με αναχωρήσεις Σάββατο απο Μυτιλήνη ,μεταφέροντας μεγάλο όγκο νταλικών στην Καβάλα !!!! . Επιστροφή του ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ για μία ακόμα αντικατάσταση στο αδελφό ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ . Και η τελευταία άφιξη με το AIDA CARA να κλείνει την αυλαία της κρουαζιέρας για φέτος .


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 

Ο Νοέμβριος ξεκινάει με αποδρομολογήσεις των ferry boat της Θάσου λόγω δεξαμενισμών όπως είθισται κάθε χρόνο να κάνουν όλα τα πλοία . Η είδηση για την γραμμή της Θεσσσαλονίκης να συνδεθεί ακτοπλοϊκά με το Β.Αιγαίο έχοντας κάποιο πλοίο της Attica σε λειτουργία . Απρόσμενες μόνιμες βλάβες στο υδροπτέρυγο και σιγή ιχθύος ,με καμία δρομολόγηση στην λίστα για το επόμενο διάστημα ,όπως επίσης και ανακατάταξη πλοίαρχων στο ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ . Κλείνοντας και αυτόν τον μήνα να σημειώσουμε τον κατάπλου του νέου φερρυ ανοικτού τύπου στην Θάσο ''ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ'' υπό ιδιοκτησία Thassoslink και άμεση έναρξη δρομολογίων ,αλλά και ένα περισσότερο πλούσιο πρόγραμμα κρουαζιέρας για την νέα χρονιά .

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 

Και φτάσαμε στον τελευταίο μήνα της φετινής μας ανασκόπησης ,όπου σαν βόμβα έσκασε η πώληση του πρώην ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΙΛΙΑΓΚΟΣ της Thassoslink στην Κροατία και η επόμενη μέρα που θέλει το ΖΕΥΣ να αντικαθιστά το Σ.ΦΙΛΙΑΓΚΟΣ . Τροποποιήσεις δρομολογίων ,απαγορευτικά για ΠΗΓΑΣΟ και ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ , δεξαμενισμός για το ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΣΟΥ , και δυο υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τον ΚΟΡΑΗ ότι θα είναι το πλοίο που θα εξυπηρετεί την γραμμή της Σαμοθράκης ,και η υπουργική έγκριση για τον διαγωνισμό στην γραμμή Αλεξ/πολη - Σαμοθράκη - Λήμνος . Στο τέλος αφήσαμε με ? θα είναι πάλι το AQUA BLUE το νέο πλοίο στην γραμμή του Λαυρίου ? .Αυτά και άλλα πολύ ενδιαφέροντα θέματα θα δούμε από την νέα χρονιά μαζί . 


 

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ 2020 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ . ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !!!


Με εκτίμηση 
Kavala Port News  

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

CLUB MED II : ΑΥΡΙΟ Η ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ ΑΦΙΞΗ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ

July 23, 2019