ΤΟ AQUA BLUE ΣΤΗΝ ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΛΑΥΡΙΟ - ΑΓ.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ- ΛΗΜΝΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ ΤΟ 2020 ?

December 20, 2019

 
Aνακοινώθηκαν χθες τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την Εξυπηρέτηση Δρομολογιακών Γραμμών με σύναψη Σύμβασης ή Συμβάσεων Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας διάρκειας από 01/11/2019 μέχρι 31/10/2020 για τις συμβάσεις ενός έτους ή μέχρι 31/10/2023 για τις συμβάσεις τετραετούς διάρκειας .

Aπo αυτά φαίνεται πως η εταιρία Hellenic Sea Ways (Attica Group) με το πλοίο Ε/Γ -Ο/Γ ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ χάνουν την γραμμή που είχε εδώ και πολλά χρόνια μονοπώλιο . Ενώ η ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΙΑΡΑ (SEAJETS) που έχει στην κατοχή του Ε/Γ -Ο/Γ ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ την κέρδισε !!!! . 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χωρίς κάποιο απρόοπτο ή κάποια παρέμβαση της Hellenic , η άγονη γραμμή Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος - Λήμνος και Μεστά Χίου (μόνο θερινούς μήνες) με τερματικό σταθμό την Καβάλα .Θα εξυπηρετείτε πλέον από την νέα χρονιά με νέα εταιρία και νέο πλοίο  SEAJETS και ΑQUA BLUE . 

Ωστόσο θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη γραμμή είχε κερδίσει και στον περυσινό διαγωνισμό από την SEAJETS όμως η συγκεκριμένη εταιρία έκανε από μόνη της πίσω και έδωσε την θέση της στην Hellenic Sea Ways ( Attica Group) . Παρ ταύτα από την νέα χρονιά και καθώς οι αυξήσεις στα καύσιμα θα πιάσουν κόκκινο , η επιδότηση της γραμμής για την εταιρία θα είναι ''χρυσός'' και αν όλα πάνε καλά το AQUA BLUE θα αναλάβει την νέα του γραμμή  . 

Μένει λοιπόν να δούμε την συνέχεια ,η οποία και προβλέπεται πολύ ενδιαφέρουσα .

Σε κάθε περίπτωση να θυμηθούμε και το AQUA BLUE το οποίο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες αν μπει στην γραμμή του Λαυρίου θα αλλάξει την εικόνα όσο αναφορά από υπηρεσίες /χώρους και φυσικά καμπίνες έναντι του Πήγασου που υστερούσε σε μεγάλο βαθμό (καλοκαίρι) αλλά και η ενίσχυση της ταχύτητας αφού πρόκειται να για ένα πλοίο πολύ μεγαλύτερο από το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ . 


Ας δούμε όμως μερικά χαρακτηριστικά για το E/Γ -Ο/Γ ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ 

Το AQUA BLUE είναι το θρυλικό πρώην IERAPETRA L. που το είδαμε στην Καβάλα όταν φορούσε τα σινιάλα της ΑΝΕΚ για κάποια αντικατάσταση το 2009 . Τo πλοίο ύστερα από μια ριζική ανακαίνιση ,θα αναβιώσει την γραμμή από την Θεσσαλονίκη και θα την συνδέσει με τις Σποράδες ,τις Κυκλάδες και το Ηράκλειο της Κρήτης . Πραγματικά ο κόσμος θα δείξει την προτίμηση του ,και θα το ταξιδέψει μέχρι και λίγο πριν ολοκληρώσει αιφνίδια τα δρομολόγια του . Ωστόσο το πλοίο φέτος ταξίδεψε στην γραμμή των Κυκλάδων (Άνδρος - Τήνος - Μύκονος) ενώ μετά το πέρας του παραμένει στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας . 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι τα εξής : 


Χώρα Ναυπήγησης : Iαπωνία Kanda Zosensho K.K, Japan
Έτος ναυπήγησης : 1975 / 1995
Mήκος : 137,01 m

Πλάτος : 22,0 m

Βύθισμα : 5,58 m

Ταχύτητα : 22 κόμβοι {μέγιστη}/ υπηρεσιακή 20 κόμβοι

Επιβατική ικανότητα : 478 / 827 / 1.300

Μεταφορική ικανότητα : 104 / 400

Μηχανές : 2 * Pielstick 16PC2-5V400

Σημαία : Greek /Ελληνική 

Νηολόγιο : Πειραιάς 
 

Η μεγαλύτερη χωρητικότητα σε κρεβάτια ,και γκαράζ το κάνει ένα ιδανικό πλοίο για αυτή την γραμμή ,καθώς το πλοίο δεν υστερεί πουθενά .


Πηγή φωτογραφίας : www .marrinetraffic .com  | Photographer > Frank - Peter Mecklenbeck @|


 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

CLUB MED II : ΑΥΡΙΟ Η ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ ΑΦΙΞΗ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ

July 23, 2019

1/2
Please reload

Recent Posts