Η ΑΚΤΟΠΛΟΟΙΚΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

September 11, 2019


 

 
Η ακτοπλοοική μάχη της Σαμοθράκης έχει για τα καλά ξεκινήσει ,αφού μετά την τραγελαφική εικόνα που παρουσιάστηκε από τις 6 Αυγούστου 2019 με καθηλωμένα τα πλοία της SAOS FERRIES και το υπουργείο να προσπαθεί να βρει λύσεις το νησί βρέθηκε σε  έκτακτη ανάγκη .  Αρχικά είδαμε AZORES EXPRESS ,ANDROS JET ,ARTEMIS , και πάλι ANDROS JET μέχρι και τις 15/09/19 οπότε και θα ολοκληρώσει τα δρομολόγια του στην γραμμή . 

Τι μέλλει γενέσθαι όμως για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα ;


Σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον έντονο φαίνεται να έχουν δείξει κάποια εταιρίες μετά από την δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος για να αναλάβουν την γραμμή τουλάχιστον μέχρι Οκτώβρη . Η εικόνα είναι αρκετά περίπλοκη αφού το προηγούμενο χρονικό διάστημα και τα δύο πλοία της πλέον έκπτωτης εταιρίας SAOS FERRIES του Κ.Μανούση κατά κόσμον ''ΣΑΟΣ ΙΙ'' και ''ΣΑΟΝΗΣΟΣ'' εθεάθησαν ανοικτά του θρακικού πελάγους να εκτελούν δοκιμαστικά ,με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερωτηματικά στον κόσμο . Ωστόσο το ΣΑΟΝΗΣΟΣ ανήκει σε δεύτερη εταιρία του κ.Μανούση που μπορεί πιθανόν να εκτελέσει δρομολόγια . Από την άλλη μια ακόμη εταιρία που δείχνει να είναι υποψήφια είναι η ZANTE FERRIES με το πλοίο ''ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ'' που δραστηριοποιείται χρόνια στις δυτικές Κυκλάδες . 

Την τελική απόφαση σύμφωνα με τον νόμο θα αποφασίσει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης ο οποίος θα δώσει την τελική εντολή ανάθεσης αύριο Πέμπτη 12/09/19 σε μία από τις δύο εταιρίες ,ώστε η επιλαχούσα να αναλάβει την γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη έως και 31/10/19 . Ωστόσο μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας ,θα πραγματοποιηθεί ανοικτός διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές του Αιγαίου για την νέα σεζόν Νοέμβριος 2019 - Οκτώβριος 2020 .


ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΟΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ .


ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ 

  

 
ΣΑΟΝΗΣΟΣ 
 

 

 

Πηγή φωτογραφίας ''ADAMANTIKOS KORAIS'' > www.zanteferries.gr

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

CLUB MED II : ΑΥΡΙΟ Η ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ ΑΦΙΞΗ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ

July 23, 2019

1/2
Please reload

Recent Posts