EΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ : TO ''KΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ'' ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΦΙΝΕΤΣΑ {ΠΛΗΡΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ}

August 24, 2019

EΙΣΑΓΩΓΗ |INTRODUCTION 

Έχουν ήδη περάσει 4 ολόκληρα χρόνια μετά την πτώχευση της Ναυτιλιακής Εταιρίας Λέσβου από τις γραμμές του Β.Αιγαίου , ύστερα από 42 συναπτά έτη προσφοράς ακτοπλοϊκού έργου στην ελληνική ακτοπλοΐα .
 

Η είδηση ότι η Ν.Ε.Λ πτώχευσε ήταν κεραυνός εν αιθρία ,το μεγάλο κενό θα έπρεπε να καλυφθεί άμεσα .  Έτσι και έγινε η χρυσή λύση ήρθε από την Hellenic Sea Ways το καλοκαίρι του 2015 οπότε και το πλοίο που θα αναλάμβανε αυτή την γραμμή ήταν το φινετσάτο ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ .

Το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ πραγματοποιώντας αριστερή μανούβρα στο λιμάνι της Καβάλας
 

Το ΠΗΓΑΣΟΣ όπως αποκαλείται στον ακτοπλοϊκό κόσμο ,ετοιμάζεται να πάρει τα ινία της γραμμής και να χαράξει μία ακόμα πορεία στον χάρτη της σπουδαίας καριέρας του .
Το ιταλικό σκαρί ταξιδεύει 4 ολόκληρα χρόνια στην γραμμή Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα, καταγράφοντας άπειρα μίλια στο δρομόμετρο του και σφραγίζοντας την συγκεκριμένη επιδοτούμενη γραμμή με το όνομα του αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρει καθημερινά στους ταξιδιώτες του .


ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ | ΕΝTERING IN PORT OF KAVALA 
 

Στις 23/06/19 το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας για ακόμη μια φορά προερχόμενο από την Μύρινα .

Με μία εντυπωσιακή αριστερόστροφη μανούβρα θα ρίξει τις άγκυρες του και θα κάνει αργά ανάποδα προς την προβλήτα Νο.7 οπότε και θα ρίξει κάβους και καταπέλτη στο μακεδονικό λιμάνι . 

 

Η προσφορά του στα νησιά του Β.Αιγαίου είναι τεράστια και γνώριμη από το παρελθόν αφού δεν είναι η πρώτη φορά που τα συναντά στη καριέρα του .
 

Ωστόσο το πλοίο παρά τα 40 του χρόνια στέκεται αξιοπρεπώς στην γραμμή όλα αυτά τα χρόνια με ελάχιστες μέρες να βρίσκεται εκτός για τις καθιερωμένες εργασίες συντήρησης του .

 Το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ κάνοντας αργά ανάποδα για να δέσει ,έχοντας ήδη φουντάρει τις άγκυρες του

 

Η ομάδα του Kavala Port News είχε την χαρά και την ευκαιρία να επισκεφτεί το πλοίο ,να συνομιλήσει με το ζεστό, φιλόξενο και ευδιάθετο πλήρωμα ,να περιηγηθεί και να απαθανατίσει με τον φακό της ,τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους  ,την made in Italy  γέφυρα ,το  μηχανοστάσιο και το control room .

 

και όπως λέμε πάντα <<Λάβετε θέσεις>>.
Η περιήγηση στο ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ  ξεκινάει αμέσως τώρα !

 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ & ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ |HISTORY OF THE SHIP & SPECIFICATIONS

Το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ κατασκευάστηκε το 1977 στα ιταλικά ναυπηγεία LUIGI ORLANDO που εδρεύουν στο Λιβόρνο . Πρώτο όνομα που του δόθηκε ήταν το ESPRESSΟ VENEZIA της ADRIATICA LINES . Το 1994 αγοράζεται από την ιστορική Ventouris Ferries και δρομολογείται στην γραμμή της Αδριατικής αναχωρώντας από το λιμάνι της Πάτρας προς τα δύο μεγάλα ιταλικά λιμάνια του Μπάρι και του Μπρίντιζι και με ενδιάμεσο σταθμό την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα .

 

Δείτε στον παραπάνω πίνακα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πλοίου
 

Δύο χρόνια μετά ,το 1996 θα μετονομαστεί σε ΠΗΓΑΣΟΣ και θα ντυθεί στα λευκά του ,για να εξυπηρετήσει την γραμμή των Δ.Κυκλάδων όπου με το θρυλικό ΕΞΠΡΕΣ ΜΗΛΟΣ θα γράψουν την δική τους ιστορία στην γραμμή μέχρι το 1999 οπότε και θα αγοραστεί από την τότε Minoan Flying Dolphins και θα ξανά μετονομαστεί σε ΕΞΠΡΕΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ .

Έτσι θα παραμείνει λίγα χρόνια ακόμη για να πάρει το μεγάλο όνομα που το έκανε και ευρέως γνωστό ως ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ  όπου θα κάνει το ντεμπούτο του στην γραμμή των Σποράδων στηρίζοντας το από τους κατοίκους των εκεί νησιών . Τον Ιούνιο του 2015 το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ θα έρθει για να μείνει στην σημερινή γραμμή όπου θα καταφέρει άψογα να σταθεί ,συνεχίζοντας μέχρι σήμερα και καλύπτοντας τις ανάγκες της γραμμής .

Εδώ να σημειώσουμε πως το πλοίο κλήθηκε να περάσει και από άλλες γραμμές στην καριέρα του όπως την γραμμή Χίου – Μυτιλήνης , την Ικαροσαμία και την γραμμή των Κυθήρων . Ο Ιταλός εξερευνητής που με περίσσεια δύναμη στις μηχανές του ακόμα οργώνει το Αιγαίο.

 

ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ - ΓΝΩΡΙΜΙΑ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΚΑΡΑΖ |BOOKING - KNOWLEDGE & GARAGE PRESENTATION

 

 

Η επιβίβαση μας ξεκινάει από το deck 3 πατώντας τον κεντρικό καταπέλτη του πλοίου Στην μέση ακριβώς βρίσκεται ο κεντρικός καταπέλτης του πλοίου ,μέσω αυτού γίνεται η φόρτωση και η εκφόρτωση των μεγάλων Ι.Χ και φορτηγών οχημάτων . Ο κεντρικός καταπέλτης εξυπηρετεί την φορτοεκφόρτωση με κατεύθυνση αριστερά ,δεξιά και στο πίσω μέρος του πλοίου . Δεξιά βρίσκεται ακόμη ένας μικρότερος καταπέλτης οχημάτων φορτοεκφόρτωσης με χωρητικότητα για 500άρια μικρά αυτοκίνητα και δίκυκλα με κατεύθυνση στο γκαράζ του Deck 6.

 Ο καταπέλτης του πλοίου από ψηλά 


Αριστερά βρίσκεται ο καταπέλτης επιβατών και δίπλα ο κεντρικός καταπέλτης του πλοίου . Στα δεξιά  βρίσκεται η πορτοκαλί ενδεικτική λωρίδα όπου χρησιμοποιείται από τα άτομα Α .Μ .Ε .Α για τις ανάγκες τις επιβίβασης/αποβίβασης .

 Κατά την είσοδο μας στο πλοίο στα αριστερά μας ,υπάρχουν σιδερένιες κατασκευές με ονοματισμένες ταμπέλες όπου εκεί φυλάσσονται με ασφάλεια από το έμπειρο πλήρωμα του πλοίου όλες οι αποσκευές αλλά και τα δέματα των επιβατών που ταξιδεύουν σε κάθε νησί .

Το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ έχει συνολική μεταφορική ικανότητα 186 οχημάτων ένας αριθμός ο οποίος με τα χρόνια μειώνεται και αυτό λόγω των νέων μεγάλων αυτοκινήτων που καταλαμβάνουν μεγαλύτερο χώρο σε ένα γκαράζ. Αξίζει  να αναφέρουμε επίσης ότι στα κύρια γκαράζ και τα πατάρια του ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ μπορούν να γίνουν διάφοροι συνδυασμοί φορτοεκφόρτωσης με την βοήθεια ειδικών κατασκευών και κιγκλιδωμάτων που χειρίζεται το επίδοξο πλήρωμα του γκαράζ .

 Το γκαράζ 3 του ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ