SAOS FERRIES : AYΛΑΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ .ΑΠΟΧΩΡΕΙ Ο ΦΩΤΗΣ ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

August 9, 2019


 

 
Δύσκολες ώρες περνάει η Σαμοθράκη τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Οι ταξιδιώτες ταλαιπωρούνται για τρίτη ημέρα λόγω βλάβης των πλοίων και ζητούν να  αποδοθούν ευθύνες.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της SAOS Ferries κ. Φώτης Μανούσης με σημερινή του ανάρτηση στην σελίδα "Σαμοθράκης Ενημέρωση" δήλωσε πως αποχωρεί από το νησί τόσο επιχειρηματικά όσο και προσωπικά.
 

"Στα 70 χρόνια της ζωής μου γνώρισα και αντιμετώπισα – ευτυχώς με επιτυχία- πολλές αντιξοότητες.
Από την αγάπη μου για το νησί μας, αγωνίστηκα για να βγει αυτό από την απομόνωση και ο ίδιος επένδυσα σχεδόν όλους τους οικογενειακούς μου πόρους, για να το εξασφαλίσω με τρία πλοία, ώστε να μην μείνει ποτέ αποκομμένο από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Δυστυχώς, έτυχε να ζήσω αυτές τις μέρες και την υπέρτατη ατυχία, αυτή του να υποστούν σοβαρές απρόβλεπτες και αναπότρεπτες βλάβες τα δύο από τα τρία αυτά πλοία, ΣΑΟΣ ΙΙ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ, ταυτόχρονα και μάλιστα στον πιο κρίσιμο μήνα του έτους.

 

Μάλιστα, το πρώτο υπέστη, σύμφωνα με τα λεγόμενα των μηχανικών, πρωτόγνωρη βλάβη για τα ναυτιλιακά χρονικά. Από την πρώτη στιγμή, έσπευσα να αντιμετωπίσω το πρόβλημα με όλες τις δικές μου και ξένες ακόμα δυνάμεις... Δυστυχώς, όμως, τέτοια προβλήματα δεν ξεπερνιόνται από τη μια στιγμή στην άλλη.
 

Μέσα σε αυτό τον κυκεώνα κακοτυχιών, η σταθερά όλα αυτά τα χρόνια μοχθηρή μειοψηφία ηττημένων έσπευσε να ρίξει το φαρμάκι της.
Έφτασαν στο σημείο να εύχονται το ναυάγιο των πλοίων και την ατομική μου εξόντωση "με εγκεφαλικό"!

Είναι οι ίδιοι οι οποίοι τους τελευταίους μήνες και ειδικά κατά την προεκλογική περίοδο του Ιουνίου με εξύβριζαν χυδαία και με συκοφαντούσαν ως "εκβιαστή".

Οι ίδιοι που τόσα χρόνια, σε όσες προσπάθειες και αν έκανα κατά καιρούς για το νησί, αφού δεν έβρισκαν, επινοούσαν, όπως και τώρα, κακές προθέσεις και σκοπιμότητες. Οι ίδιοι που ενώ είχαν ευεργετηθεί διαχρονικά από εμένα με χαρακτήριζαν ως "εκμεταλλευτή" του νησιού.

Οι ίδιοι που λησμονούν ότι πριν 20 χρόνια, όταν μου ζητήθηκε να σώσω την ναυτιλιακή συγκοινωνία του νησιού καθώς και τις ακίνητες περιουσίες όλων όσων είχαν μέχρι τότε εγγυηθεί ατομικά για τα δάνεια των Σαμοθρακίτικων πλοίων, έσπευσα να υποθηκεύσω την οικογενειακή μου περιουσία, και να βουτήξω σε απάτητα νερά, χωρίς να έχω υπάρξει εφοπλιστής και χωρίς καν προϋπηρεσία στην ναυτιλία.


Επιτυχές αποτέλεσμα των 20 ετών αυτών, οι εταιρία μας να συγκοινωνεί με την ηπειρωτική χώρα με 3 πλοία...

Μετά από όλα αυτά, δεν αξίζει στα χρόνια μου τέτοια αντιμετώπιση από τους επαγγελματίες κακεντρεχείς!

 

Φτάνει, πια, λοιπόν, η αυλαία πέφτει για μένα και τη Σαμοθράκη, που δεν αξίζει να σπιλώνεται από τέτοιους ανθρώπους, που εύχονται και απεργάζονται το κακό της !
Κανένας άνθρωπος δεν αξίζει, ειδικά στην ηλικία μου, να ζει με την παράλογη έχθρα μισανθρώπων εναντίον του.

Γι' αυτό, εξαντλημένος από το πάθος τους για εξόντωση, αποχωρώ από το νησί, τόσο προσωπικά όσο και επιχειρηματικά.
Ευχαριστώ δημόσια και μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου τους ναυτικούς των πλοίων μας και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που αγωνιστήκαμε μαζί ανιδιοτελώς για το καλύτερο για το νησί μας.


Αυτοί γνωρίζουν την αλήθεια και μπορούν να την περιγράψουν με κάθε λεπτομέρεια.
Μόνη μου εκκρεμότητα η συνέχιση της προσπάθειάς μου αυτών των ημερών, ώστε να ομαλοποιηθεί όσο γίνεται γρηγορότερα η συγκοινωνία.


Μετά από όλα αυτά, μένει μόνο η αγάπη των ευτυχώς πολλών Σαμοθρακιτών, που με τίμησαν με την φιλία τους. Τα πλοία και οι επιχειρήσεις θα δραστηριοποιηθούν αλλού στην Ελλάδα, όμως η αγάπη και η φιλία ζει και θα ζει για πάντα στη Σαμοθράκη μας."

Φώτης Μανούσης Πλοιοκτήτης ,Επιχειρηματίας .
Πηγή Φωτογραφίας : Tηλέμαχος Σωλήνης
Πηγή : www.e-evros.gr

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

CLUB MED II : ΑΥΡΙΟ Η ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ ΑΦΙΞΗ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ

July 23, 2019

1/2
Please reload

Recent Posts