1 ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΣΤΟ Ε/Γ -Ο/Γ ΘΑΣΟΣ ΙΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΧΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΠΙΡΖΑΜΑΝΗ

August 8, 2019


 

 Έναν χρόνο κλείνουμε ,με ένα από τα πιο σημαντικά και ευχάριστα γεγονότα που έχουν συμβεί στον χώρο της ακτοπλοΐας . Πιο συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της  8ης Αυγούστου ,του 2018 στο δρομολόγιο των 09:15 δεν θα μπορούσε να συμβεί  πιο αναπάντεχο και απίστευτο θέαμα . 


Το ταξίδι προς την Θάσο ξεκίνησε στο Ε/Γ -Ο/Γ ΘΑΣΟΣ ΙΙ από το λιμάνι της Κεραμωτής όταν επιβιβάσθηκαν στο ferry boat ένα ζευγάρι τουριστών αλβανικής καταγωγής , με την γυναίκα να βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη . Αφού ενημερώθηκε το πλοίο για αυτή την κατάσταση ,λίγο πριν την αναχώρηση να λύνει κάβους η νεαρή τουρίστρια άρχισε να νιώθει έντονους πόνους ,και λίγο πριν το ύψος της Θασσοπούλας φώναξε πως γεννάει . Οι υπόλοιποι επιβάτες δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα αυτιά τους και στα μάτια τους με αυτό που θα επακολουθούσε . 


Αμέσως ο ''Ήρωας'' ΥΠΧΟΣ κ.Ευάγγελος Μπιρζαμάνης σε συντονισμό με όλο το πλήρωμα στάθηκαν στο πλευρό της ετοιμόγεννης με κάθε μέσο , ενώ αμέσως ειδοποιήθηκε ο γιατρός της ο οποίος με την σειρά του ειδοποίησε το Ε.Κ.Α.Β να περιμένει στο λιμάνι της Κεραμωτής .


Όμως ο μικρούλης δεν μπορούσε να περιμένει και έτσι ο κος Μπιρζαμάνης έπραξε το απίστευτο , χρησιμοποιώντας μία πετσέτα ξεγέννησε την νεαρή στο γκαράζ του πλοίου . Μπροστά στα μάτια του επιβατικού κοινού ,ενώ ο πατέρας του νεογέννητου αγοριού βρισκόταν σε κατάσταση σοκ ,αλλά δίπλα στην σύζυγο του . Και οι δύο δεν είχαν συνειδητοποιήσει τι πραγματικά είχε συμβεί ,αλλά ούτε και ο κος Μπιρζαμάνης ο οποίος έκπληκτος και εκείνος έφερε στον κόσμο το μωρό του ζευγαριού παίρνοντας το ρόλο''μαίας'' . 

Το πλοίο έδεσε και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ παρέλαβε την μητέρα με το μωρό που ακόμα ήταν συνδεδεμένο με τον ομφάλιο λώρο του ,και επιβιβάστηκε επί  αυτού για το ιατρικό κέντρο . Ο ΥΠΧΟΣ κ.Ευάγγελος Μπιρζάμανης όντας σαστισμένος ακόμα από το συμβάν πρότεινε να είναι και ο νονός του σήμερα 1 χρόνου υγιέστατου μικρού ''θαλασσινού'' αγοριού .

Ωστόσο όπως μας πληροφόρησε ο ΥΠΧΟΣ κ.Ευάγγελος Μπιρζαμάνης δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για τον μικρό εδώ και πολύ καιρό . 

Πηγή φωτογραφίας : Αθανάσιος Αντωνίου 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

CLUB MED II : ΑΥΡΙΟ Η ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ ΑΦΙΞΗ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ

July 23, 2019

1/2
Please reload

Recent Posts